+385 (0)92 3057 997 info@divljicvit.hr BESPLATNA DOSTAVA ZA NARUDŽBE IZNAD 35 €
Naslovna 9 BLOG 9 Micelarna voda – čišćenje kože ili skidanje šminke?

Micelarna voda – čišćenje kože ili skidanje šminke?

Micelarna voda je kozmetički proizvod koji se koristi za čišćenje lica i skidanje šminke. Uglavnom se sastoji od vode, a ime je dobila po inovativnim česticama koje se zovu micele. Micele su sićušne kemijske strukture koje poput magneta privlače nečistoću s kože. U prirodnoj kozmetici to su prirodne micele. Micelarna voda također sadrži dodatne ekstrakte s antioksidativnim, protuupalnim, umirujućim i hidratantnim svojstvima.

Za što se koristi micelarna voda?

Micelarna voda čisti kožu i uklanja šminku s lica. Toliko je učinkovita da nećete morati koristiti nikakve dodatne kozmetičke proizvode za čišćenje ili skidanja šminke. Ona snažno i učinkovito djeluje na cijelo lice, uključujući oči i usne. Micelarna voda može se koristiti u bilo koje doba dana koliko god je potrebno: ujutro i navečer, nakon teretane za uklanjanje znoja ili nakon sunčanja za osvježavanje lica. U usporedbi s drugim proizvodima za čišćenje, micelarna voda prikladna je za sve tipove kože, čak i za najosjetljiviju kožu. Najbolja stvar je što ne isušuje kožu niti ostavlja ljepljive tragove. Osim što čisti i uklanja nečistoću, kožu čini mekom i hidratiziranom.

Dakle, micelarna voda je svestran proizvod koji omogućujući potpuno čišćenje lica i skidanje šminke na praktičan i ugodan način. U nastavku ćemo objasniti kako koristiti micelarnu vodu.

Znate li kada i kako očistiti lice s micelarnom vodom?

Kada treba koristit micelarnu vodu? Čistiti kožu možemo ujutro i navečer. Obavezno je i koža će vam biti zahvalna na tome.

  • Ujutro: vjerojatno čistite kožu lica prije spavanja, no to je također bitno napraviti i ujutro. Čak i kad ste se tek probudili, morate očistiti lice kako biste uklonili prekomjerni sebum nastao tijekom noći. Bez obzira koju micelarnu vodu iz Divljeg Cvita koristite nanesite ju na lice pomoću pamučne blazinice i nježno kružnim pokretima temeljito očistite kožu. Nema potrebe za ispiranjem! Ne isušuje kožu i osvježava lice pa ju možete koristiti tijekom cijelog dana.
  • Navečer: čak i ako ne nosite šminku vaša koža nakuplja nečistoću i pod svakodnevnim je utjecajem onečišćenja i topline od sunčevog zračenja. Stoga je prije spavanja gotovo obavezno čišćenje lica kako bi se uklonila nakupljena prljavština. Micelarne vode iz Divljeg Cvita učinit će vašu kožu čistom i hidratiziranom zahvaljujući učinkovitim aktivnim sastojcima.

Šminka? Ne brinite! Micelarne vode iz Divljeg Cvita napravljene su za potpuno uklanjanje šminke s očiju i usana, čak i one vodootporne. Bitno je skinuti šminku prije spavanja kako biste uklonili tragove nečistoće koja se sigurno nakupila tijekom dana. Na taj način koža može disati, a pore su čiste i njegovane.

Što je hijaluronska kiselina?

Ovaj čarobni sastojak postao je ključna komponenta mnogih proizvoda za njegu kože i ljepote zbog svoje moći da zategne, njeguje i dubinski hidratizira. Hijaluronska kiselina je tvar koja se prirodno nalazi u koži i pomaže vezati vodu na kolagen. Ima laganu vodenastu teksturu koja se lako upija u kožu, a 1 gram može zadržati od 1 do 10 litara vode. To je slično kao da je vaša koža popila čašu vode! Hijaluronska kiselina dio je aktivne komponente PatcH₂O koja je glavni sastojak naše kolekcije Premium Ruža 01.

Od kuda početi sa skidanjem šminke?

Prvo preporučujemo da počnete s očima. Navlažite dvije pamučne blazinice s micelarnom vodom i nježno pritisnite preko kapka nekoliko sekundi. To će omogućiti prirodnim micelama da djeluju na vašu kožu. Zatim blazinice pomičite duž korijena trepavica do vrhova. Učinite isto s usnama, čisteći od kuta usana prema sredini. Na kraju uklonite ostatak šminke s lica. Uvijek je najbolje krenuti s nježnim i kružnim pokretima kako biste povećali cirkulaciju u tretiranim područjima i izbjegli agresivno povlačenje i iritiranje kože.

Micelarnu vodu preporučuje se nanositi s blazinicom koja je dovoljno velika da upije tekućinu i lako se primjenjuje na koži. Najčešće se koriste pamučne blazinice koje olakšavanje aplikaciju, ali možete koristiti i nježne ručnike od mikrovlakana.

Ako već niste koristili micelarnu vodu vrijeme je da isprobate: